Pelletkachel

 

Wat is een pelletkachel?

Een houtpelletkachel is een verbrandingsoven die de voordelen van een houtkachel combineert met het gebruikersgemak van een gas cv toestel.

Door de geavanceerde technologie wordt de uitstoot en vervuiling tot het minimum teruggebracht. Dit vormt de perfecte oplossing voor iedereen die zijn huis wil verwarmen met de meest duurzame methodes om het milieu te ontzien.

De werking van een pelletkachel

Houtpelletkachel werking

Vanuit de voorraadtank worden de pellets door de pellethaard met een draaiende vijzel naar de vuurkorf getransporteerd en ontstoken door een gloeispiraal.
Voortdurend worden de hoeveelheden brandstof en zuurstof automatisch op elkaar afgestemd en zo wordt er een optimaal verbrandingsproces verkregen.
De vrijgekomen warmte wordt door de warmtewisselaar van de pellet voorzet kachel, onttrokken uit de verbrandingsgassen en overgegeven aan de omgeving.

 

Het resultaat is:

  • een hoog rendement
  • een kleine hoeveelheid uitstoot van verontreinigde stoffen
  • kostenbesparing
  • duurzaamheid
  • respect voor het milieu

Bent u benieuwd geraakt en wilt u weten wat de aanschaf van een houtpelletkachel voor u betekend, neem dan contact op met Bcon Energy Systems

Wat zijn houtpellets?
Houtpellets worden gemaakt van 100% houtzaagsel. Het houtzaagsel wordt samengeperst tot een cilindrisch staafje van rond 6 mm met een variabele lengte van 10 tot 25 mm.

Pellets

Pelletkachel Milieuvriendelijk duurzaam en puur natuur
Door innovatieve pelletkachel technieken heeft u ten alle tijden een optimaal verbrandingsproces. Het gevolg is dat er minimale hoeveelheden fijn stof en CO2 worden geproduceerd tegen maximale pelletkachel warmte. De RR Trading pellets zijn van 100% hout zaagsel gemaakt en is daarom dus 100% puur natuur.

Stookkosten besparing
Ook geschrokken van uw gas jaarafrekening. Dan wordt het tijd om daar iets aan te doen. Met een pelletkachel of pellets CV ketel kunt u al snel een besparing, op uw stookkosten, realiseren van 40% tot 70%. Dat is nog eens goedkoop uw huis verwarmen.

Italiaans design met passie voor pellets
De  pelletkachel is een design pelletkachel gemaakt in ItaliĆ«. Met zijn strakke lijnenspel en karakteristieke modellen is te zien, horen en voelen dat de  pallet kachels zijn ontworpen door mensen met passie voor pellets.