Powerbite

Huidige Situatie

In de huidige tijd wordt steeds meer apparatuur door elektriciteit aangedreven. Dit betekent dat er veel meer energie wordt verbruikt dan vroeger. Deze ontwikkeling stelt hoge eisen aan ons energienet waardoor de energiekosten alleen maar toenemen. Ook zijn er bijverschijnselen die steeds vaker nadrukkelijk zichtbaar worden, zoals de bekende “dip” in de verlichting als er ergens wordt omgeschakeld of als er een “zwaar” apparaat (zoals een airconditioner) aanschakelt. Al deze ontwikkelingen gaan ten kosten van de levensduur van apparatuur, zorgen voor veel ruis op het net en storingen bij de gebruikers.

Oplossing

Om dit op te lossen is de Powerbite ontwikkeld. Een innovatief product die de volgende effecten heeft:Powerfactor

 1. stroombesparing van minimaal 5 % die kan oplopen tot zelfs 25 %
 2. piekspanningen (zoals blikseminslag) worden opgevangen en afgevoerd
 3. alle “ruis” op het net wordt afgevangen waardoor apparatuur geen last van elkaar ondervindt
 4. vermindering reactief vermogen en daardoor minder weerstand op stroomnet
 5. inductiemotoren draaien efficiënter en daardoor minder slijtage.

Hoe werkt het?

1.     Stroombesparing:Ruis

De meeste apparaten die stroom verbruiken hebben het probleem dat een deel van de stroom die ze verbruiken niet gebruikt wordt om bijvoorbeeld de motor te laten werken. Dit verbruik noemen we ook wel “vuile” stroom. De Powerbite “vangt” deze stroom op en slaan ze tijdelijk op in een buffer. Zodra het apparaat weer om deze stroom vraagt (iedere Hz frequentie) wordt deze stroom weer automatisch toegevoegd. Hierdoor wordt de vraag om stroom automatisch met minstens 5 % lager.

 2.     Harmonisatie van de stroom:

Door het grote verbruik van diverse elektrische apparatuur wordt het net “vervuild”. Deze vervuiling zorgt voor “ruis” (ook wel harmonische golf) op het stroomnet. Dit geluid kan herkend worden door bijv. de storing op de radio, het slechtere beeldontvangst op de TV, maar ook op de PC of trillingen in verlichting. De Powerbite is in staat om deze golven weer glad te trekken waardoor deze “ruis” verdwijnt.

3.     Bescherming tegen piekspanning:

Iedereen kent het risico van blikseminslag en wat dat voor gevolgen heeft voor alle apparatuur die dan is aangesloten. De Powerbite is uitgevoerd met een beveiligingssysteem die deze hoge piekspanning (deze kan oplopen tot meer dan 10.000 Volt) opvangen en direct laten afvloeien naar aarde. Hierdoor blijven de apparaten die zijn aangesloten beschermd tegen deze vorm van overspanning.

Voordelen t.o.v. huidige systemen:

De Powerbite biedt een aantal voordelen t.o.v. de huidige bekende systemen:

 • in één kast zitten alle genoemde functies, dus geen extra losse systemen meer nodig
 • gegarandeerde werking door vakkundige installatie van erkende installateur
 • de Powerbite is zelfregelend en onderhoudsvrij
 • geen extra apparatuur meer op de werkplek, de Powerbite wordt direct in de meterkast (stroomverdeelpunt) gemonteerd en werkt voor alles wat daarop aangesloten is
 • 5 jaar garantie op de werking van het apparaat (verwachte levensduur 15 jaar)
 • verdient zichzelf terug door de besparing op de stroomrekening