BCON ontzorgt u van A tot Z
BCON ontzorgt u van A tot Z
Welke soorten subsidies zijn er?
Welke subsidies zin het beste voor zonnepanelen? Dat zijn de subsudies EIA en SDE+. Hieronder leggen wij uit wat deze subidies inhouden.
Energie-Investeringsaftrek (EIA)
Zonnepanelen komen in aanmerking voor de energie-investeringsaftrek, ook wel EIA genoemd. De fiscale aftrek hiervoor bedroeg in 2019 45%. Om voor deze subsidie in aanmerking te komen moet de minimale capaciteit 25 kW zijn. Dit zijn +/- 85 zonnepanelen. Het maximale bedrag wat hierbij mag worden afgetrokken is €750,- per kW.
SDE+
SDE+ is een subsidie voor grotere projecten. Jaarlijks worden er interessante subsidies verstrekt op basis van de hoeveelheid hernieuwbare energie die wordt opgewekt. Dit is vooral interessant voor bedrijven omdat het over grotere projecten gaat. Denk hierbij aan 15.000 wp, dit zijn +/- 60 zonnepanelen. De overheid vergoed hierbij het verschil tussen de kosten van grijze en groene stroom.
Wat is een SDE+ subsidie?
Gaat u hernieuwbare energie produceren? Dan kunt u gebruik maken van de subsidie SDE+, ook wel beter bekend als Stimulering Duurzame Energieproductie. De regeling richt zich op bedrijven en (non-profit) instellingen. Er zijn verschillende categorieën, een daarvan is de SDE+ Zon. Deze subsidie heeft betrekking op het aanschaffen van zonnepanelen. Met de SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. Duurzame energie is beter voor het milieu, maakt Nederland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en is goed voor de economie.
Voor wie de SDE+ subsidie?
De categorie voor zonnepanelen wordt alleen opengesteld voor installaties die worden of zijn aangesloten op een grootverbruikersaansluiting. Een grootverbruikersaansluiting heeft u alleen als u een aansluiting heeft van meer dan 80 Ampère per fase. Dit kunt u terug vinden op uw jaarrekening van de Energie Netwerk Beheerder of anders op de zekeringen in uw meterkast.
Hoeveel subsidie kan ik krijgen?
De subsidie die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland u toewijst is een maximumbedrag. De uiteindelijk hoogte wordt per jaar berekend op basis van de hoeveelheid subsidiabele hernieuwbare energie die u produceert en het vastgestelde correctiebedrag. De subsidie geldt tot een maximum aantal vollasturen en heeft een maximale looptijd, afhankelijk van de catagorie.
En wat is mijn investering?
Wat uw totale investering zal worden moeten wij uiteraard voor u berekenen. Dit hangt af van uw verbruik en het beschikabre dagoppervlakte. Het grote voordeel van deze subsidie is dat u uw investering binnen een aantal jaren volledig heeft terugverdient. Na deze periode gaat u alleen maar geld verdienen. Het is zelfs mogelijk om zonder grote investering uw bedrijfspand te voorzien van zonnepanelen.
Tot wanneer kan ik deze subsidie aanvragen?
De SDE+ heeft twee openstellingsrondes: het voorjaar en het najaar. De minister maakt het beschikbare budget en de voorwaarden voor de openstelling van de najaarsronde voor de zomer bekend via een Kamerbrief.
Hoe kan ik deze subsidie aanvragen?
Als u gebruik wilt maken van deze subsidie kunnen wij dit gehele traject van A tot Z voor u verzorgen.
Neemt u hiervoor contact op met het team van BCON.