Ik heb al zonnepanelen- systeem

 

Mijn omvormer is geschikt voor een thuisaccu

Oplossing 1: DC-accu gekoppeld aan de omvormer

 
Deze oplossing omvat het rechtstreeks koppelen van de accu aan de omvormer via gelijkstroom (DC). Het prijsniveau van DC-accu’s kan variëren, maar over het algemeen zijn ze iets goedkoper dan AC-accu’s. Echter, de complexiteit van de installatie kan sterk afhangen van de locatie van de omvormer. Als de omvormer bijvoorbeeld dicht bij de accu geplaatst kan worden, kan de installatie relatief eenvoudig zijn. Maar als de omvormer ver van de accu is geplaatst, kunnen er extra kosten en complexiteit ontstaan bij het leggen van bekabeling over langere afstanden.
 
✓ Over het algemeen zijn DC-accu’s goedkoper dan AC- accu’s, waardoor u geld kunt besparen
 
✓ Directe koppeling van de accu aan de omvormer kan leiden tot minder energieverlies
 
✓ Een accu incl. schakelaar maakt het mogelijk om ook tijdens een stroomstoring je elektrische apparaten te blijven gebruiken
 
– De locatie van de omvormer kan de complexiteit en kosten van de installatie beïnvloeden.

Oplossing 2: AC-accu

 
 
U heeft een zonnepanelensysteem en staat voor de uitdaging om een energieopslagoplossing te kiezen die zowel effectief als kostenefficiënt is. Uw systeem is aangesloten op een omvormer die geschikt is voor accukoppeling. U wil de beste optie vinden, rekening houdend met zowel de prijs als de complexiteit van de installatie.
 
 ✓ Een AC-accu kan rechtstreeks worden aangesloten in de meterkast, waardoor de installatie mogelijk eenvoudiger is
 
✓ Een accu incl. schakelaar maakt het mogelijk om ook tijdens een stroomstoring je elektrische apparaten te blijven gebruiken
 
– AC-accu’s zijn over het algemeen duurder dan DC-accu’s, wat de totale kosten van het systeem kan verhogen. 
Het is belangrijk om zowel de prijs als de complexiteit van de installatie in overweging te nemen bij het kiezen tussen een DC-accu en een AC-accu. Als het budget beperkter is en de omvormer dicht bij de accu kan worden geplaatst, kan een DC-accu de meest kostenefficiënte optie zijn, ondanks mogelijke installatie-complexiteit. Wanneer u bereid bent meer te investeren en op zoek is naar een eenvoudigere installatie, kan een AC-accu een geschikte keuze zijn, zelfs als deze in aanschaf duurder is. Weten welke capaciteit u nodig heeft? Wij hebben het antwoord!

Welke situatie past bij jou?