Wij ontzorgen u bij al uw duurzame oplossingen

Vraag vandaag nog uw offerte aan

Wij ontzorgen u bij al uw duurzame oplossingen

Vraag vandaag nog uw offerte aan

Omvormers

Om daadwerkelijk te profiteren van zonne-energie heeft u een omvormer nodig. Een zonnepanelenomvormer zorgt er namelijk voor dat u de stroom kunt gebruiken en terug kunt leveren aan het net. Bij BCON maken we gebruik van omvormers die ervoor zorgen dat het zonnepanelensysteem de optimale opbrengsten realiseert.

 

Hoe werkt een omvormer?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in een ander soort stroom dan dat wordt gebruikt in de meterkast. Zonnepanelen leveren gelijkstroom en onze apparaten gebruiken wisselstroom. Om de zonne-energie te kunnen gebruiken is er een apparaat nodig die de gelijkstroom van de zonnepanelen omzet in wisselstroom, dit is de omvormer. De omvormer zorgt er dus voor dat de wisselstroom terecht komt in de meterkast, zo kunt u de stroom gebruiken voor uw apparaten óf terugleveren aan het energienet.

Hiernaast zorgt een omvormer ervoor dat de zonnegenerator ten alle tijden technisch het voordeligst werkt zodat er zoveel mogelijk energie kan worden opgewekt. Bovendien zorgt de omvormer ervoor dat  de op het dak geproduceerde stroom aan het openbare net wordt overdragen, het bewaakt en stuurt de installatie, schakelt deze in geval van nood uit en registreert daarnaast alle gebruiksgegevens die door BCON in te zien zijn wat handig is bij bijvoorbeeld storingen. Een omvormer is dus een must!

Vermogen van een omvormer

Welk vermogen een omvormer moet hebben wordt door BCON bepaald aan de hand van het verwachte vermogen van de zonnepanelen. Om zoveel mogelijk energie te winnen is het erg belangrijk dat de capaciteit van de omvormer goed is afgestemd op het vermogen van de zonnepanelen. 

 

Levensduur omvormers

De levensduur van een omvormer wordt geschat op 8 tot 12 jaar. De levensduur van een omvormer wordt bepaald door verschillende factoren, zoals plaats, temperatuur en ventilatie. WIlt u meer informatie over de levensduur van een omvormer? Neemt u dan contact met ons op via telefoon, email of ons contactformulier.

 

Welke omvormer past het beste bij mijn situatie?

Welke soort en type omvormer het meest geschikt is voor uw zonnepanelensysteem is uiteraard afhaneklijk van uw situtatie, het vermogen van uw zonnepanelen en de aanwezigheid van schaduwvorming. Het BCON team informeert graag wat in uw situatie de beste oplossing is.

Om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn, zijn er bij BCON vele verschillende merken en typen omvormers te verkrijgen. In de basis zijn twee soorten omvormers: omvormers en omvormers met optimizers. Wilt u weten welke omvormers het beste bij uw situatie past? BCON bekijkt elke situatie afzonderlijk om zo het best passende advies te kunnen geven. 

 

Heeft u na het lezen van bovenstaande nog vragen of wilt u een offerte ontvangen?

Contactformulier
Call Now Button